Племето на Мединките влезе вчера в неравна битка с племето

...
 Племето на Мединките влезе вчера в неравна битка с племето
Коментари Харесай

Пищен испански празник организираха ученици от Пловдив

 Племето на Мединките влезе през вчерашния ден в неравна борба с племето на Димитринките, с цел да извоюва правото на безрезервна любов към учителя Дон Джузепе Медина в Руската гимназия. Всичките 10 испански паралелки дюдюкаха в поддръжка на двете страни. Освен какъв брой е готин даскалът им, цялото школо разбра и за какво не трябва да споделя „ Ще хвана рейса ”, в случай че инцидентно попадне в Мадрид. Освен в дословен смисъл, испанците употребяват тази фраза и със полов подтекст.  

 Фиеста в ритъма на румба, салса и с усет на тако и паелясе завихри през вчерашния ден по обяд в двора на учебното заведение. Специално за обичайния Ден на испанския език пред парадния вход бе вдигната сцена, изрисувана с бутилка текила, бяха кръстосани лъжици и сомбреро от горната страна. Традиционната шапка на мексиканците шаренееше и на главите на гимназистите, драснали жълти и червени чертина бузите си в цветовете на испанското знаме.

 Първо единайсетокласничката Мария Джурджеваподгря с парче на Бионсе, аслед нея на сцената се завихри танц по ария на Енрике Иглесиас. Тъкмо изглеждаше, че пристрастеностите са поутихнали, игимназисти примъкнаха два чина, насядаха и почнаха да се замерват с бележки. Техен връстник влезе в бутафорната класна стаяс маниера на учителя по испански Джузепе Медина, който се забавляваше в публиката с пародийния си облик, построен от възпитаниците му. „ Е, в този момент ще се ядосам! - пусна един от неговите лафове двойникът на сцената. - Като толкоз се забавлявате, значи, няма какво да вършиме! ” И имитаторът даде домашно от 10 страници за племената. Вместо да се залови с писането, след звънеца слабакът на класа задрема на чина. А в съня му нахлуха диви индианци, размахаха томахавки и креснаха: „ Приготви се да умреш! ”. " Утре Медина така и така ще ме убие ", по никакъв начин не се стресна ученикът. 

 Чули името му обаче, страховитите индианци хвърлиха оръжието, а три жрици в бели одежди направиха свръхестествен кръг, носейки портрета на преподавателя. Червените братя се проснаха на колене да се кланят на висшото провидение. „ Ти познаваш нашия Бог, по силата на предсказанието ще ни предвождаш! ”, отстъпиха те огърлиците си на вождове на шашнатия възпитаник. После на сцената се развихри борба сред Мединките и Димитринките, решили да се схванат „ по мъжки ” кое племе има право да бъде обучавано от него, до момента в който тяхна посестрима дефилираше с части стиропор, отброявайки рундовете като в боксов мач. „ Невероятно, дами и господа, на какво сме очевидци през днешния ден ”, включи се като състезателен коментатор водещият.

 След скеча с обичания даскал и едно парче на Авентура, испаноговорещите в Руската се заеха да показват какво се случва на един българин, попаднал в Мадрид.Страхил нахлу бойно с бяла тениска с номер 8, плюейки семки, и запасал така наречената диагоналка - чанта, трансферирана през едното рамо. „ Това ми е химиотерапията! ”, заливаше се от смях в публиката шефката на учебното заведение Марияна Димитрова, която пристигна на празника от болничната стая. В това време, пробвайки се да откри работа, Страхил обърка музея Прадо с Бюрото по труда. След културния потрес от краткотрайната експозиция, отдадена на Фрида Кало, се оказа, че БГ емигрантът е и в друга генерална неточност - тръгнал е към Испания, без да е наясно, че там безработицата е най-голяма. И вместо солидна залата, трудовите медиатори му предложиха сангрия и текила.Таман да стигнат до диалози всъщност, и стана време за испанската сиеста.

С крясъци „ Вива, Испания, оле! ” нашенецът си навлече гнева на баските, само че смогна бързо да ги усмири с глава лук, лютеница и сланина. Накрая откри сродна душа в локален ентусиаст. Но единствено до момента в който бъде изтеглен жребият за идващия мач на „ Лудогорец ” от Шампионската лига - против „ Реал Мадрид ”. Двамата се хванаха за гушите. В последна сметка българинът оцеля само благодарение на таксиджията, нарамил картон с надпис „ Екотакси 6155 ”, който презцялото време го разкарваше по сцената. Мъжът зад кормилото се оказа Киро от Левочево, тръгнал за Испания с желание да пробие във Формула 1. Не единствено че не си сбъднал фантазията, ами не можа да си вземе от земляка дължимите 15 евро и 40 цента. Между номерата гимназист стъкми мексиканско бурито. Препасан с лента на челото сдесен на люти чушки, с престилка на розови точки и наниз от чипс на шията, той накълца алена капия и лук, добави месо и уви всичко в обичайно хлебче. Гостите на празника получиха по едно да се почерпят.

Инфо: www.marica.bg
Снимки: Стоян Илиев, Марица.бг

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР